Pokles aktivity v rakúskom výrobnom sektore dosiahol 8-mesačné minimum

29.11.2023 Celý región

Viedeň 28. novembra (TASR) - Aktivita v rakúskom výrobnom sektore pokračovala tento mesiac v poklese, už 16. mesiac v rade. Tempo poklesu sa však spomalilo na osemmesačné minimum. Informovali o tom portály RTTNews a tradingeconomics.

Index nákupných manažérov UniCredit Bank Austria pre rakúsky výrobný sektor dosiahol v novembri 42,2 bodu oproti 41,7 bodu v predchádzajúcom mesiaci. To znamená pokles aktivity v sektore, keďže rast od poklesu oddeľuje hranica 50 bodov. Pod touto hranicou je index už 16 mesiacov v rade, novembrová hodnota indexu je však najvyššia od marca tohto roka.

Pod spomalenie poklesu aktivity v rakúskom výrobnom sektore sa podpísali najmä nové objednávky. Tie opäť klesli, avšak rovnako najslabším tempom od marca. Spomalilo sa aj tempo poklesu nových exportných objednávok. Tie klesli najpomalšie od februára tohto roka.

Na druhej strane, produkcia, ktorá tiež zaznamenala pokles, tempo poklesu v porovnaní s októbrom mierne zrýchlila. Firmy okrem toho pokračovali v znižovaní počtu pracovných miest, už siedmy mesiac po sebe. V tomto prípade sa však tempo redukcie zmiernilo.
 

Vyberte región

mark